20 Aralık 2015 Pazar

" Nadide Hayat " Filmi


Merhaba arkadaşlar , bildiğiniz üzere 2 gün önce Demet Akbağ ' ın filmi " Nadide  Hayat "  vizyona girdi . Bende Vizyona girmesinin hemen ertesi günü yani dün filmi izlemeye gittim . Salon ağzına kadar doluydu ve film gerçekten izleyenlerden ve benden tam not aldı diyebilirim. Demet Akbağ ' ın diğer filmleri gibi bu da büyük bir başarı elde edecek gibi duruyor .  Size Filmin konusundan , Film   oyuncularından ve filmdeki karakterlerden kısaca bir özet geçeceğim  ve film hakkındaki yorum ve düşüncelerimden bahsedeceğim .



İlk önce filmin konusundan başlarsak eğer  ; 30 senelik eşini kaybettikten sonra hayat karşısında ne istediğiyle ilgili bir boşluğa düşen Nadide Hanım  birçok hobi ve uğraş denesede hiçbirinde kendini 
bulamaz ve gazete de gördüğü
" üniversite öğrencilerine af çıktı "  haberiyle ani bir karar vererek yıllar önce evlenirken bırakmak zorunda olduğu üniversiteye ve Su ürünleri bölümüne devam etmeye karar verir. Okula başladığının ilk günü bir takım olaylar sonucu sınıftaki bir grup genç , gizemli bir kaptan ve ilgi ve başarıya aşırı düşkün sinir bozucu bir öğretmenle araştırma gemisinde " yeni bir hayata "  yelken açar . Bakalım Nadide hanımın başına neler gelecek ve bu macerasının sonucunda onu mutlu bir hayat mı yoksa bir hüsran mı bekliyor ? İzleyip görün :))

Başarılı yönetmen Çağan Irmak ' ın yönettiği  baş rolünde Demet Akbağ'ın Nadide Hanımı oynadığı filmde Demet Akbağ' a  
Yetkin Dikinciler - Geminin gizemli kaptanı ,
Sevil Akı -  araştırma grubunun öğrencilerinin başındaki öğretmeni,
Efecan Şenolsun , Irmak Örnek , Çisem Çancı , Ümit Erlim  ve Batuhan Begimgil araştırma gemisindeki öğrenci grubunu canlandırırken  Burak Can Nadide Hanımın genç oğlunu , Gizem Erdem Nadide Hanımın evli  kızını ,  Sadi Celil Cengiz Nadide Hanımın damadını ve Doruk Kayra Sevir de Nadide Hanımın torununu canlandırıyor.


Filmide oyunculuk ve senaryonun her şeyiyle güzel olduğu belli olduğundan o konuda ki övgülere girmeyeceğim . Film de istenirse ister 40 ister 50 yaşında olun üniversite de bitirebilirsiniz isterseniz denize açılıp yelkenliyle şehir şehir de dolaşabilirsiniz . Bir insan isterse , uğraşırsa her şeyi başarabilir mesajını vermişler . Ve gerçekten insana hırs , azim ve en önemlisi de MOTİVASYON ve MORAL veren bir konusu vardı . O kadar güzel işlenmişti  ki güldürürken bir yandan da insanın içini ısıtan ve kalbine dokunan bir filmdi . Salonu çoğu kez gülmekten kırıp geçiren filmin bitiş müziği de kendisi kadar güzeldi .  

Mutlaka izlenmesini tavsiye ettiğim en beğendiğim Türk filmleri arasına giren bu filme gitmenizi ve izlemenizi şiddetle tavsiye ediyor ve  bu blog yazımı da burada bitiriyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder