16 Eylül 2016 Cuma

Mahşer Günü ~ Alan M. Dershowitz

Bugün ki yazımda  sizlere en son bitirdiğim kitap olan " Mahşer Günü " kitabının incelemesini yapacağım.

Aralarında Filistin başbakanı olacak olan Hamas lideri Mahmud Yassin'in , İsrail başbakanının ve ABD başbakanında bulunduğu önemli devlet liderlerinin çoğunun toplandığı bir zirve de büyük bir patlama olur ve oradaki izleyicilerin ve devlet büyüklerinin ve önemli devlet adamlarının çoğunun ağır yaralanmasına veya ölmesine neden olur. Bu olaydan müslüman bir adam olan Hüseyni sorumlu tutulur . O da bu suçu üstlenerek kabul eder ve kendisinin bombayı oraya koyduğunu söyler. Fakat , ünlü savunma avukatının kızı Emma
 Hüseyni'nin suçsuz olduğunu düşünmektedir.Kendisi de bir avukat olarak , üniversiteden arkadaşı Hamash'ında teklifiyle beraber , Hüseyninin yargılanacağı yer olan İsrail'e gider ve Hamash ile beraber bu olayın aslını araştırmaya koyulur. Bu araştırma sırasında , biriyle iş görüşmesine gittiği sırada Emma kaçırılır.


Kitap ise şu sorulara cevap verecek şekilde ilerliyor ;


Emma'yı kimler hangi nedenle veya sebeple kaçırmışlardır ?
Bu patlamanın arkadasında gerçekten Hüseyni mi vardır ?
Peki suçlu Hüseyni değilse , bu patlamanın arkasında gerçekte kimler vardır ve asıl amaçları nedir?
Emma kurtulabilecek mi ?
Eğer Hüseyni suçlu değilse , cezanın idam olduğunu bile bile neden suçu üstlenmiştir ?
Peki patlamanın arkasında ki asıl olay nedir ?


Kitabın hoşuma giden kısmı  gerçekten kültürünüzü , tarihi ve siyasi bilginizi genişletmesinin yanında oldukça da akıcı ve sürekliyici bir kitap olması ve okurken sizi hiç sıkmamasıydı.Bir solukta okuyacağınız ve bilginize bilgi katacağınız bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.


Keyifli okumalar :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder