27 Mart 2016 Pazar

Batman V Superman : Dawn of Justice ( Adaletin Şafağı )



ÜLKE: ABD
DİL: İngilizce
VİZYON TARİHİ : 25 Mart 2016 
TÜR :  Aksiyon , Fantastik
YÖNETMEN : Zack Snyder
YAPIMCI : Charles Roven , Deborah Snyder
YAZAR : Chris Terrio , David S. Goyer
MÜZİK : Hans Zimmer , Junkie XL
GÖRÜNTÜ YÖNETMEN : Larry Fong
KURGU: David Brenner
STÜDYO : DC Ent. , Atlas Ent. , RatPac Ent, ,Cruel an Unusual Films
DAĞITICI: Warner Bros. Pictures
UYARLAMA :  DC Comics


Filmin konusundan bahsedecek olursak , Henry Cavill tarafından hayat verilen Superman , suçlularla savaşıp masumları kurtarırken bir yandan da gücüyle farkında olmadan yıkım ve savaşa neden oluyordur.İnsanlık için tehdit unsuru oluşturmaya başlar. Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaçları olduğuna karar vermeye çalışırken
, kontrolsüz hareketleri süren Superman'in insanlığın yanında mı yoksa karşısında mı olacağı merak konusudur. Gotham şehrinin koruyucusu olan , Ben Affleck'in  oynadığı Batman ile Superman'in girişeceği mücadele yeni bir savaşa davetiye çıkaracaktır. Zack Snyder imzalı filmde tarihte ilk kez  2 DC Comics karakteri aynı filmde karşı karşıya beyaz perde de buluşturuluyor. Kötü adamımız olan Jesse Eisenberg'in  canlandırdığı Lex Luthor'un da işleri iyice karmaşıklaştırmaya çalışması ve Superman ile Batman arasındaki mücadeleyi iyice kızıştırması ikisi arasında bir savaş başlatır. Bakalım bu savaşı Batman mi Superman mi yoksa kötü adamımız Lex Luthor mu kazanacak ?


DC Comics'in haklarına sahip olan Warner Bros stüdyosu , Marvel'in  hızını yakalabilmek için DC 'nin Avengers ' ı  olan Justice League'nin hazırlık filmi olan bu filmi, kahramanların tek hikayelerinin anlatıldığı filmlerini atlayıp direk olarak bu filmi vizyona koymuş gibi görünüyor. Fakat DC
 Comics'in yüz yıllardır büyüyen evrenini 2 buçuk saate sığdırmaya çalışmış ve bu da bir karmaşanın ortaya çıkmasına neden olmuş gibi .  Fakat  diğer marvel filmlerinin aksine sıkıcı başlangıç hikayelerinin olmaması ve konuya direk  giriş yapılmasıyla , filmin her saniyesinin soluksuz izlenmesinin sağlanması filmin bu eksisini kapatmış. 
Filmin ilk açılış jeneriğinde Batman seven sevmeyen herkesin artık ezberlediği Bruce Wayne'nin ailesinin ölüm hikayesi dramatik ve operatik bir şekilde betimlenmiş. Filmde karşımıza "Dark Night Returns" grafik romanındaki gibi orta yaşını almış , yorulmuş , umutsuzlaştırılmış , artık insanlığın kara tarafını benimsemesiyle adaleti yakalamak için şiddetten korkmayan, güvensiz ve paranoyak bir  Kara şövalye haline gelmiş Batman çıkıyor. Geçmişte gözleriyle Superman'in metropolisi darmadağın edişini görmüş ve bu uzaylının %1 olasılıkla bile olsa kötü tarafa geçmesi ihtimali olursa dünyayı yok edebileceğinin farkında olmasıyla  bu konuda iyice paranoyak  hale gelmiştir.  Bu paranoyası Batman'in iyi ve kötü ayırt edebilmesini engellemektedir. Superman ise bu büyük gücünün ve insanları kurtarmaya çalışırken etrafa verdiği yıkımın farkında olup her daim iyi olmanın zorluğu ve bu muazzam gücünün ağırlığını üzerinde hissetmektedir. 

Filmin duyguyu seyirciye çok iyi aktardığını ve  bir sonraki sahnenin ne olduğunu kestirmenin zorluğuyla ve her daim seyirciyi şaşırtmayı başarabilmesiyle Zack Snyder ve tüm ekip iyi bir iş ortaya çıkarmış olsa da filmin bir yerinden sonra gelecek film Justice League  için hazırlık olarak diğer kahramanları da filme dahil etmeye çalışmaları filmin senaryosunu biraz karmaşıklaştırmış gibi Filmin sonunda asıl final savaşında sürpriz bir kahraman da katılıyor Batman ve Supermanle beraber savaşa. Kim olduğunu söylemeyerek sizi biraz merakta bırakayım bu kısımda :) Filmi izleyip görün:) 
Filmin sonunu devamının geleceğini çok belli ederek ve akıllarda bir çok soru işareti bırakarak bitirmiş olan yönetmen filmi oldukça güzel yönetmiş :)

Superman'in diğer filmlerinin kötülüğünü düşünürsek böylesine güzel bir filmde Superman'i görebilmek de  bir diğer izleme sebebi olmalı bence :) Benim filmin başından itibaren favorim Batman oldu.


Peki sizin  filmdeki favori karakteriniz kimdi ? Filmin hoşunuza giden ve gitmeyen yanları nelerdi ? Beğendiğiniz mi filmi ? Yorum ve fikirlerinizi duymaktan oldukça mutlu olurum . Şimdiden iyi seyirler dilerim hepinize . 




3 yorum:

  1. Bence Superman tek başına tutmayınca Batman'in hatırına izlensin diye böyle bir film yapılmış.:) Ancak aksiyonu bol ve seyir zevki yüksek, özellikle batman superman hayranları için güzel bir film olduğu kesin. Bende izlemeyi düşünüyorum. İnceleme için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Superman in tek başına filmlerini de bu kadar kaliteli yapsalardı tek başına da izlenirdi de işte . :) Beğendiğine sevindim. Mutlaka izlemeni tavsiye ediyorum :) Yorumun için çok teşekkürler =))

      Sil
  2. Doğrusunu söylemek gerekirse bence film pek etkileyici değildi. Benim için klasik bir süper kahraman filmiydi sadece. Tatmin edici değildi, daha iyisini beklerdim. Ne yazık ki ben hayal kırıklığına uğradım.

    YanıtlaSil