3 Şubat 2016 Çarşamba

Geçmiş Aile Sırları - Linda Gillard

Tekrardan merhabalar arkadaşlar . Uzun zamandır kitap yazısı paylaşmadığımı farkettim. Bugün sizlerle en son bitirdiğim Linda Gillard ' ın yazdığı ve Mehtap Gün'ün çevirisini yapmış olduğu Geçmiş Aile Sırları kitabını paylaşacağım.

Kitabın konusundan ve içeriğinden kısa bir özet geçecek olursam eğer ;


Kitap tesadüf eseri, bir sette tanışan bir aktör olan Alfie ve kostüm tasarımcısı olan Gwen'in birbirlerine aşık olmaları ve bir ilişkiye başlamalarıyla başlıyor.
Gwen ,  ailesinin tek bireylerini küçük yaşlardayken teker teker kaybetmiş olan ve aile sıcaklığının hasretini çeken bir kızdır.  Alfie ise
 büyük bir aileye sahiptir fakat bundan hiç hoşnut değildir. Noeller hariç ailesini ziyaretine bile gitmemektedir. Noel ziyaretine giderken Gwen'in ısrarları sonucu onu da götürmeyi kabul eder.  Alfie'nin ailesine olan bu tutumunu tuhaf bulan ve bu tutumdan hiç hoşlanmayan Gwen , Alfie'nin ailesini çok sever Çünkü Gwen'e oldukça sıcak , samimi ve evin bir mensubu kendi kız kardeşleri veya kızları gibi davranıyorlardır.

Bir gün  evin salonunda gördüğü Alfie'nin küçüklük resimlerini incelerken , fotoğraflardan birinde bir tuhaflık fark eder . Alfie  sağ elini kullandığı halde resimdeki küçük çocuk solaktır. Ama bunu tuhaf bulsa ve aklına takılsa da bir açıklaması olabileceğini düşünerek aldırış etmez. Alfie'nin  kız kardeşi Hattie yama işleri yapmasını çok sever. Kostüm tasarımcısı olan Gwen de bu tür işleri sevdiğinden Hattie'ye yardım etmeye karar verir beraber 40 yama örtüsünü yaparlarken örtüye iliştirilmiş mektup parçaları dikkatini çeker . Mektuplar Alfie den ve Alfie'nin evi terk etmiş olan babasından geliyordur. Mektuplar da ki birkaç kelime ilgisini çeker ve okur fakat bunun yanlış bir şey olduğunu bildiğinden devamını okumaz. Okuduğu cümleler de yazanlar ve evde gördüğü Alfie'nin solak olan küçüklük resimleri iyice kafasını kurcalamaya başlayacak ve Gwen bir şekilde bu evin ve ailenin geçmiş sırlarını öğrenecektir.

Peki Alfie'nin ve ailesinin geçmiş sırları ve sakladıkları gerçekler nelerdir ? Okuyup öğrenelim :)



1 yorum: