18 Şubat 2016 Perşembe

Rainbow ~~ Whoo [ Geri Dönüş ]

Tekrardan merhaba dostlar .. Bugün sizlerle 4 gün önce yayınlanmış olan DSP Entertainment şirketine bağlı Rainbow K-pop kız grubunun en son geri dönüş şarkıları " Whoo " ve mini albümleri " Prism " hakkında bilgi verip , şarkı ve klibi hakkındaki görüş ve yorumlarımı paylaşacağım.





Rainbow 4 gün önce 14 şubat  da  yaklaşık 1 yıl aradan sonra " Whoo " şarkılarıyla geri dönüş yaptılar. " Prism "  adlı albümlerinin çıkış şarkısı olan "Whoo" şarkısının melodi ve ritmleriyle şarkı bana
90'lar ve 80'leri anımsattı sanki . Şarkıyı ilk dinleyişimde beğenmemiş olsam da dinledikçe hoşuma gitti . Fakat klibi pek hoşuma gitmedi. Nedeniyse ;  şarkının klibini seksi yapmaya çalışmışlarsa da seksi den çok basit bir klip olmuş gibi. Sadece soyunmakla seksi olunmuyor takdir edersiniz ki. Şarkı güzel aslında , daha güzel bir klip çekilseydi eğer şarkının tutulacağını da düşünüyorum.








Bundan önceki şarkıları " Black Swan "  DSP Entertainment şirketinin beklentilerini karşılamamış ve hüsranla sonuçlanmıştı. Seksi bir kliple sükse yapabileceklerini ve başarıya ulaşabileceklerini düşünmüş olacaklar ki ikidir " Black Swan " ve " Whoo " ile seksi konsept kullanıyorlar. Tarzlar biraz farklı olsa da ikisinde de seksi klip yapılmaya çalışılmış. Umarım " Black Swan " da ki gibi bu  şarkıları da hüsrana uğramaz. KARA grubu dağıldıktan sonra Rainbow grubunu da ellerinden kaçırırlarsa DSP Entertainment şirketinin artık başarılarını  ve popülaritelerini kaybedeceklerini  ve iflasın eşiğine gelebileceklerini düşünüyorum.

Biraz da albümden bahsedecek olursam ; " Saying I miss you "  , " Whoo" , " Black & White " ,
" Click! " , " Eye Contact " olmak üzere 5 şarkı ve bir de  Whoo geri dönüş şarkılarının enstrümantal hali olan albümün en önemli özelliği Rainbow grup üyelerinin hepsinin albümün yapım aşamasında emeklerinin olması . Gerek üyelerden Woori ' nin rap yazması gerekse Hyunyoung tarafından yazılan " Eye Contact " şarkısı olsun tüm üyelerin  yapım aşamasında bir emeği bulunmakta ve üyelerin hepsinin renklerini yansıttığı bir albüm olması özelliğini taşımakta.

Umarım ön yargılara ve eleştirilere rağmen başarılı olurlar diyor ve  geri dönüş şarkılarını da buraya bırakarak yazımı sonlandırıyorum .


Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder