25 Ocak 2016 Pazartesi

" DİVİNE GATE " Anime İncelemesi



Bugün ki yazımda sizlerle bloğumun ilk anime yazısını paylaşacağım. 2016 da yayınlanmaya başlamış olan " DİVİNE GATE " adlı animeden bahsedeceğim. Kendisinin şuan daha sadece 3 bölümü yayınlandı ama gerek çizimleri gerekse hikayesi ve karakterleri olsun oldukça hoşuma giden 2016 serilerinden biri oldu .  

Yapım Yılı :  2016
Tür : Fantastik,bilim-kurgu,aksiyon

Lisansör : FUNimation Entertainment  , Madman  Entertainment
Stüdyo : Stüdyo Pierrot
Yönetmen: Noriyuki Abe
Karakter Tasarım: İchirou Uno
Yapımcı: Gen Fukunaga
Seri Kompozisyon: Natsuko Takahashi
Müzik: Takumi Ozawa

Animenin konusuna gelecek olursak ; Yüce Kapı(Divine Gate)   açıldığında, yaşadığımız dünya, cennetler ve yer altı dünyaları, arzuların ve anlaşmazlıkların kesiştiği bir kaos çağı başlatarak birbirine bağlanır. Düzeni tekrar sağlamak için Dünya Konseyi kurulur. Barış yeniden kuruldukça, Yüce Kapı yerel bir efsaneye dönüşür. Bu dünyada, Dünya Konseyi’ nin uygun gördüğü kızlar ve erkekler bir araya toplanır. Bu kişiler, kendi kişisel amaçları için kapıya ulaşmaya çalışanlardır. Kapıya ulaşanlar, dünyayı yeniden yaratabileceklerdir. Kapının arkasında ne var? Kapıya ulaştıklarında, dünya değişecek mi? Değişen geçmiş mi olacak, yoksa gelecek mi?


AKANE : Aslında insanlarla ilgilenmek ve onlara dikkat etmeyi sevmiyor değilse de  bunu genellikle gizler. Çocukluğunda bir dünya konseyi araştırma üyesi olan babasının bir kaza sırasındaki ölümüyle ilgili şüpheleri düzenledi. Böylece Yüce Kapı(Divine Gate)  ya doğru giderek babasıyla karşılaşabileceğine inanıyor.   Agresif bir çocuk gibi ama iyi kalpli :)  
Akane karakterini  "Tetsuya Kakihara " seslendiriyor.   



   AOTO : Nadiren yüz ifadesi değişen  , ifadesiz bir suratı var . Diğerleriyle arasına mesafe koyuyor ve yalnız kalmayı seviyor. Çocukken çok kötü şeyler yaşamış orasını açıklamayacağım :) animenin bende en yakışıklı en ilgi çekici çocuğu. Çocukken yaşadıklarından dolayı kalbi buz gibi biri gibi dursa da aslında özünde çok iyi bir çocuk fakat yaşadıklarından dolayı kimseye güvenmemeye başlamış ve tüm kalbi bir nevi paramparça olmuş diyebiliriz. Benim en çok sevdiğim karakter şuanda kendisi . Animenin ana noktası ve ana karakteri diyebilirim bence bu çocuk hikayeyi şekillendirecek gibi geliyor . Tabii ki bu benim düşüncem :)


  MİDORİ:  Neşeli , hareketli bir kız gibi duruyor . Kendisiyle ilgili henüz çok bilgi yok. İleriki bölümlerde göreceğiz :) 
Kendisini Kanae İtou seslendiriyor . 
Şimdilik bu kadar karakter  gösterildi ana karakterlerden. Öteki karakterler yan karakter ve oldukça fazla yan karakter var hepsini açıklaması çok uzun sürer ve yazı çok uzun olur diye onlardan bahsetmeyeceğim izleyip göreceğiz bakalım diğer gelecek ana karakterleri ve yan karakterleri ;) :D :D 

Animenin çizimlerine gelecek olursak;  karakterlerin hatlarının çizimlerindeki yumuşaklık ve arka planların gerçekçiliği oldukça hoşuma gitti. Renklendirmelerdeki canlılık oldukça güzel olsa da gölgelendirmelerinin fazla koyu ve belirgin yapıldığını düşünüyorum. Onun dışında çizimleri oldukça hoşuma gitti.  Karakterlerin yüz ifadeleri çizimler sayesinde duygularını oldukça iyi aktarıyor izleyiciye bence.
Kendisini  " Soma Saito " seslendiriyor :)


Hikayesi de oldukça hoşuma gitti . Özellikle favori karakterim olan " Aoto " nun geçmişi kişiliği gözlerinde o duygusuz yüzündeki o ifadesiz bakışları  çocuğun çektiği acıları oldukça anlatıyor.  Animenin en kaliteli karakteri gerek geçmişi gerek kişiliği olsun bence " Aoto " .   

Bence izlemeye değer bir anime serisi  olmuş . Tavsiye ediyorum ;)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder